28 Days Later... (2002)
Genul Filmului: Horror SF Thriller
Calitate Film: HD

SUBTITRARE ROMÂNĂ

Descriere:

Un grup de militanți pentru drepturile animalelor descoperă într-un institut de cercetare a primatelor mai mulți cimpanzei care, închiși în cuști și imobilizați în lanțuri, sunt obligați să privească niște ecrane pe care se derulează scene de o violență extremă. Ignorând spusele cercetătorilor îngroziți, conform cărora cimpanzeii ar fi infectați cu un virus periculos, ei eliberează animalele, ca imediat apoi să fie atacați de ele.

28 de zile mai târziu… Jim (Cillian Murphy), curier de meserie, se trezește din comă într-un spital pustiu din Londra. Nedumerit, străbate coridoarele și saloanele goale și, negăsind pe nimeni, iese pe străzile orașului în căutare de ajutor. La căderea serii, se adăpostește într-o biserică, în care are surpriza neplăcută să găsească o mulțime de cadavre, unul peste altul, pe podea. Deodată, un zgomot îi atrage atenția, dar apariția preotului este departe de a-l liniști. Văzând privirea însângerată și auzind răcnetele violente ale acestuia, Jim fuge din nou în stradă. Acolo, panica îi sporește când constată că o întreagă adunătură de ființe ciudate și amenințătoare este pe urmele lui.

Explozia neașteptată a unei bombe cu petrol marchează apariția a doi „supraviețuitori”, Selina (Naomie Harris) și Mark (Noah Huntley). Riscând, ei îl salvează pe Jim de urmăritorii săi și îl duc la adăpost. Acolo, îi explică situația: ființele violente pe care le întâlnise fuseseră infectate cu un virus extrem de periculos care pusese stăpânire pe toată Anglia și despre care nu știau dacă se răspândise și dincolo de granițe.

Selina și Mark acceptă să-l ajute pe Jim să se întoarcă acasă la părinții săi, în Deptford, chiar dacă acest lucru este dificil și cu niște consecințe nebănuite. Furișându-se pe străzile întunecoase, cei trei remarcă o lumină venind de la fereastra unui bloc și imediat se duc să vadă dacă există supraviețuitori. Astfel, ei fac cunoștință cu Frank (Brendan Gleeson) și fiica lui, Hannah (Megan Burns), aflați într-o situație dificilă datorită rezervelor de apă, devenite insuficiente.
În timp ce încearcă să-și amenajeze un adăpost în blocul părăsit, cei cinci recepționează o transmisie a unui post de radio prin care Henry (Christopher Eccleston), liderul unui grup militar din Manchester, pretinde că a identificat virusul și îi cheamă pe toți supraviețuitorii să-l ajute să-și pună în aplicare soluția. Neavând alternativă, cei cinci pornesc la drum spre nord, cu taxiul lui Frank, neștiind că răul de-abia acum începe.

Fox Searchlight Pictures prezintă filmul 28 Days Later / După 28 de zile, o producție Fox Searchlight Pictures și DNA Films., în regia lui Danny Boyle. Producătorii filmului sunt Danny Boyle și Andrew Macdonald. Scenariul este semnat de Alex Garland, iar scenografia de Mark Tildesley. Montajul este realizat de Chris Gill, iar imaginea de Antony Dod Mantle. Costumele sunt create de Rachael Fleming. Din distribuție fac parte: Cillian Murphy, Naomie Harris, Christopher Eccleston, Megan Burns și Brendan Gleeson.

Trailer:

  Subscribe  
Notify of